Design voor iedereen

Chimigi visie

Een ontwerp is een complex geheel waarin het concept, de ruimtelijkheid, het comfort en de esthetiek één geheel vormen. Wij voegen daarbij het onmisbare aspect aan toe, namelijk de gebruiker. Wij gaan de uitdaging aan om ons af te vragen hoe een gebruiker zich gedraagt in een ontwerp. Wat wil de gebruiker en hoe kunnen wij hier ruimtelijk een antwoord op geven. Alles wat we doen en ontwerpen komt voort vanuit een overtuiging. Een overtuiging waar wij in geloven. Waar we elke dag voor opstaan en dit met passie doen. Ontwerpen is wat we kunnen en dat doen we. Al onze ontwerpen hebben te maken met de gebruiker en ons. Wij ontwerpen vanuit een overtuiging en de gebruiker heeft een behoefte. Door deze twee samen te voegen ontstaat er samen met de gebruiker, iets moois en unieks. Zo is het ontwerp een beetje van ons en een beetje van de gebruiker. Maar samen vertellen ze één verhaal. Wij brengen het concept, de gebruiker en onze overtuiging samen!

Erkenning van de persoonlijke behoefte,
is de belangrijkste voorwaarde voor het ontwerp

Onze Filosofie

Chimigi Betekenis

Chimigi, vertaald vanuit het perzisch, betekent letterlijk “Wat zeg jij”. Ons vak is gericht op het stellen van de juiste vragen en daarbij een ruimtelijk antwoord op te geven. Chimigi is waar je start. Bij elk project stellen wij de vraag achter de vraag. Als ontwerpers vragen wij onszelf erg vaak af vanuit welke overtuiging wij dit doen. Chimigi, vragen we elkaar af? Hierop hebben wij een antwoord gevonden in de vorm van een vraag; is wat dat we doen invloedrijk? Of het nou voor particulier is of zakelijk, een samenwerking of vrijwillig. Wij stellen deze vraag bij alles wat we doen. Wij starten hiermee en eindigen hiermee. Dus aan jullie de vraag.... chimigi?

1+1=1

Chimigi kent twee oprichters, Milad Moshtaghipoor en Zain Naqvi. Wij hebben wat we zelf graag noemen, de ambachtelijke route, afgelegd. MBO, HBO, één jaar Academie van bouwkunst en op de Hogeschool van de Utrecht – Masters Interieur Architectuur. Naar mate onze interesse in het ontwerpen steeg, werd de drang om dichterbij de gebruiker te zitten groter. De dorst van het ontwerpen voor de gebruiker werd gelest aan de Masters Interieur Architectuur. Daarom is voor ons geen gebruiker gelijk en geen ontwerp hetzelfde. Elk ontwerp is, een beetje van de gebruiker en een beetje van Chimigi, samenhangend en tikje eigenwijs.

Milad

'Zoals ik in het leven sta, zo ontwerp ik'
Openstaan voor nieuwe inzichten, creatief in het denken over het leven. Zo ontwerp ik ruimtes waar de mens centraal staat in relatie tot zijn omgeving. Elk project is als een unieke ontdekking, we ontmoeten klanten, bezoeken nieuwe plaatsen en worden elke keer gevraagd voor verschillende opdrachten. De kunst is om fysieke ruimtes te ontwerpen die goed aansluiten op de behoeften van haar gebruikers, of het nou om openbare ruimtes, gebouwen of interieur gaat. Mijn streven is om mensen verder te helpen om hun dromen en ambities waar te kunnen maken door middel van een passend ontwerp die bijdraagt aan het behalen van hun doelen in het leven.

Zain

Architectuur is een expressie van kunst in grenzen van vrijheid. Waarbij gebruiker, esthetiek en techniek een cohesie vormen. Veel beslissingen die ik tijdens het ontwerpen neem, hebben een emotionele lading. Wat voelt de gebruiker als hij in deze ruimte staat? Wat voelt de gebruiker als hij door de gang loopt? Wat voelt de gebruiker als hij kijkt? Het ontwerp communiceert met de gebruiker die hem bekijkt. Hij brengt een ervaring over, wekt emoties op, is warm of koud, vriendelijk of hard, vertelt zijn bestemming of zijn functie, zijn comfort. Elk detail levert zijn bijdrage. Elke ruimte heeft een eigen stem en een eigen gezicht, een eigen identiteit. Elk ontwerp vertelt een verhaal!

×

Log in