Kerkplein Dalfsen

Met jou zou ik wel een ijsje willen delen.

Kerkplein Dalfsen

Het totaalplan herbergt een buitenruimte die een verlenging is van het restaurant. Klanten kunnen hier genieten van hun lekkernijen. Op een steenworp afstand van het buitenterras, bevindt zich een ijssalon en een informatiepunt voor de bezoekers van Dalfsen. Drie objecten binnen een totaalvisie voor het kerkplein die een visuele verbinding oplevert. Het pleintje wordt vanaf april t/m oktober een publieksdomein waar de bewoners van Dalfsen trots op kunnen zijn. Én waar de bezoekers een heerlijk moment van rust kunnen beleven.

Door de totaalvisie te respecteren en de zichtlijnen naar de kerk toe te waarborgen, hebben we het ontwerp zo ontworpen dat het een eenheid vormt. Het valt op door het gebruiken van warme materialen. De houten constructie levert een doorgaande vorm op, dat een visuele verbinding oplevert. Waar de houtenconstructie eindigt, gaat de verbindende element verder door in de stenen op de grond. Zo komen de drie verschillende objecten tot één. Alles staat los van elkaar, maar toch is er een eenheid. Zoals de kerk, de bewoners en de bezoekers. Ze zijn afzonderlijk toch komen ze samen.

In samenwerking met: De tuinregisseurs.

Animatie Kerkplein Dalfsen

×

Log in